Friday, December 30, 2011

~i hope the time will come soon..the sooner, the better..hopefully, it's you.. (^_^)~

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

~Wordless Friday~

“You may not be her first, her last, or her only... She loved before she may love again... But if she loves you now, what else matters? She's not perfect - you aren't either, and the two of you may never be perfect together but if she can make you laugh, cause you to think twice, and admit to being human and making mistakes, hold onto her and give her the most you can... She may not be thinking about you..every second of the day, but she will give you a part of her that she knows you can break - her heart... So don't hurt her, don't change her, don't analyze and don't expect more than she can give... Smile when she makes you happy, let her know when she makes you mad, and miss her when she's not there.” - bob marley


(^_^)

Wednesday, December 28, 2011

~Flood in December~

hi & assalamualaikum...


da lama x update blog kesayangan.. rindu..agak busy lately.. baru je balik bercuti dari kg. atok at Pekan, Pahang & Cameron Highlands.. gambar kemudian ye.. sy tiada mood utk itu..


benar cakap orang..hidup ini ibarat roda..kadangkala kita di atas..kadangkala kita di bawah..this december leaves a heart-ache in my heart..i thought by taking a leave for a couple of days will make me feel easy.. unfortunately it turns the other way around.. jam menunjukkan hampir pukul 3 pagi & saya mengalami insomnia semula selepas balik dr bercuti.. bila tgh2 berbaring tadi, i thought about many sad things that happened to me lately...tanpa dipaksa air mata mengalir lagi.. i thought i won't cry again..but i did..



i don't know why i feel so lonely... seolah-olah semua orang yang saya sayang menjauhi saya.. seolah-olah mereka membenci & tidak menyayangi saya.. apa dosa saya pada mereka? saya tidak cari pasal dgn mereka.. saya cuba elakkan masalah...but yet, it still happen... i was so sad..i feel so neglected.. just imagine that you have some burden in your heart and your mind but there's no one to listen?? i kept asking myself..where did i go wrong?? or am i too emotional lately?? tgh menulis ni pon air mata mengalir di pipi..



i try to live my life as perfectly as possible..i try to avoid problems with people around me.. tapi bila orang sengaja cari pasal dgn saya, saya tidak akan berdiam diri..bukan nak tunjuk keras kepala atau kedegilan saya, tapi i want them to realize that if they hope that i'll respect them, please do respect me first.. bukan niat saya utk saja saja menyakitkan hati orang, tapi saya tidak rela hati & perasaan saya diperlakukan sesuka hati oleh mereka.. saya juga ada hati & perasaan.. kalau di condemn or dikritik sekali dua, mmg saya tidak akan ambil pusing...saya cuba bertahan..but when it comes to what i do even the simplest things i did pon kau nk kritik & sesuka hati mulut je nak bercakap, sori... i can't tolerate with this kind of situation..saya benci orang yang bajet bagus..yang boleh ckp sesuka hati psl org lain ikut sedap mulut je without the truth fact...yang suka reka cite psl org lain..nak complain psl hidup org lain..think that themselves better.. mulut manis tapi hati busuk suka memburukkan orang.. talam dua muka..bila da lama pendam and it burst, just imagine how bad it was kann.. ya..saya pendiam.. tapi tidak bermakna anda boleh bercakap sesuka hati tntg saya.. saya tidak akan diam selamanya...saya diam bukan bererti sy pengecut..tp sy mengalah dr memanjangkan cerita.. but when it happen so often, & anda makin galak menyakitkan hati saya, terimalah padahnya..& it was more sad when u tried to defend urself, u are the one to be blamed & scolded.. yes..even da lepas beberapa hari..saya masih terasa hati.. da hurt was still there..



& today... saya menangis lagi.. coz i thought i can ease my burden by sharing my probs with the whom i love, but yet, still...i'm da one to be blamed... i didn't tell the story yet but he made up a conclusion... so i felt like 10000 tonnes of burden in my head.. no one understand me.. no one feel the hurt like how i feel..no one stay beside me....no one want to listen to my heart... i feel so alone... :(



december ini mungkin musim sedih saya.. a lot of things happened to me.. family probs..relationship probs.. friendship probs.. it's like everyone i love were going to leave me.. with thesis signature probs lagi..kepala amat serabut sekarang..cuma saya berdoa agar dikuatkan iman & tidak tersesat jalan.. nauzubillah..




saya tahu... saya diuji bersebab..mungkin tuhan mahu kurniakan saya pelangi di kemudian hari nanti... mungkin tuhan tahu saya kuat... masa final sem degree pon saya diuji dengan family probs and relationship probs.. saya harap saya masih akan kuat seperti dulu if the same thing happened again..saya tahu saya perlu bersabar... setiap masalah pasti ada penyelesaiannya.. cuma saya harap everything will go well..tambah2 dengan berbaki 18 hari lagi utk menjalani hidup sbg seorang mahasiswi.. 7 & 14 Januari saya exam... doakan yang terbaik buat diri saya.. saya akan cuba buat yang terbaik utk kalian yg menyayangi saya..




saya berharap pada kalian yang suka apabila melihat saya jatuh & memandang rendah pada saya, jangan terlalu gembira.. ya..saya akan biarkan diri saya jatuh..tapi saya akan berusaha untuk bangun semula..& ingatlah tuhan itu maha adil.. pabila kalian berbuat jahat kepada saya, nescaya kejahatan itu akan terbongkar & terbukti suatu hari nanti.. & semoga orang sekeliling dapat menilai sendiri nanti..




prinsip hidup saya: saya takkan buat masalah dengan orang jika mereka tidak membuat atau mencari masalah dengan saya.. saya akan membahagiakan orang yang membahagiakan saya..as simple as that..

Wednesday, December 7, 2011

~Cinta~

Hi & assalamualaikum..






love is cinta.. :)



cinta...

kadang-kadang ianya sukar difahami...

kadang-kadang ianya sukar dimengerti...

kadang-kadang memnbuatkan kita pening sendiri..

sampaikan kita sendiri pun tak pasti..






cinta...

kadang-kadang kita bertanya pada diri sendiri..

adakah dia orangnya??

is she/he's the one for me??

my destiny??





but i believe..

if the person really love & care about you...

she/he can see 3 things in you...






1. the sorrow behind your smile..

2. the love behind your anger..

3. the reason behind your silence...









(^_^)

Sunday, December 4, 2011

~ Eternity Love~

hi & assalamualaikum.. :)




eternity love.. everyone searching & hope for it.. (^_^)





see da picture above?? so sweet right? two couples been in love in early age.. they grow up & matured together..like the tree that shadows them.. the tree that become the witness of their love.. the couples going through the obstacles in life together.. building a life & career together.. then, they tied their relationship in a phase called marriage.. there'll be up & down in life but they managed to stay together.. growing old together.. like the tree.. no matter how bad the weather is, the tree was still there.. and when one of them left, the other will stay beside the grave.. didn't look for the other person.. still remember the partner that had left..& when both of them died, their grave are next to each other..this is what we called as an ENDLESS LOVE.. :)





me neither want this kind of love.. an eternity love.. till now i wonder & still searching..analyzing.. is he is the best for me? is he the one that i wanna grow old with? is he my destiny? i still wonder.. only god knows everything.. He knows what the best for me.. all i can do is just pray... pray... & pray... hoping the best for my life.... and i hope i will finally find my true love.. my eternity love...my endless love... & live happily together ever after.. Aminnn.. (^_^)

Friday, December 2, 2011

~Tarikh lahir anda & maksudnya?? ~

hi & assalamualaikum.. :)




TARIKH LAHIR KERAMAT!!

Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1
Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2
Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3
Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4
Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5
Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6
Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7
Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8
Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9


no.1
—-
Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.


no.2
—-
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.


no.3
—-
Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.


no.4
—-
Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.


no.5
—-
Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.


no.6
—-
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.


no.7
—-
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.


no.8
—-
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.


no.9
—-
Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6



mana satukah no. anda?? hehe.. saya no.1... and it was absolutely true about myself.. mr.ben pon sama... patutlah asyik bertengkar & masing-masing nak menang aja..dua2 keras kepala.. degil.. xnak mengalah..ingin mendahului dlm apa jua keadaan.. hehe..die pon x boley kalo sy lebey dr dia.. & sy pon x boley kalo dia lebey dr saya..kitorg asyik compete aja..kahkahkah.. mcm mana nak saling hidup bersama kalo mcm ini??hehe.. kami berdua plak agak boros..ish..ish.. teruklah kalau dua2 boros mcm ni.. bila nak kaya.. :P .. berkahwin pada usia yg matang??? erkkk..lambat lagi la jawabnya.. -_-'..tapi sy suka part yang kerja secara profesional tu & mempunyai keluarga bahagia.. :)

Wednesday, November 30, 2011

~Facts about the Guy.. (^_^)~

hi & assalamualaikum..



lelaki oh lelaki.. that's da topic for this entry.. so, let's check it out the facts about man that we should know & learn.. teheheee.. :P


1. Lelaki biasanya tidak
terpikat terhadap wanita
disebabkan mereka
cantik, tetapi mereka
lebih mudah terpikat
terhadap personaliti dan
ketrampilan seseorang
itu.

2. Lelaki amat bencikan
lelaki lain yang cuba
untuk menggoda kekasih
mereka.

3. Apa yang sedang awak
lakukan? atau Awak dah
makan ke belum? adalah
merupakan soalan paling
kerap akan ditanya
ketika mereka menelefon
seorang wanita.

4. Lelaki akan sibuk
dengan pekerjaan
mereka sepanjang hari,
tetapi sebelum tidur,
pasti mereka akan
memikirkan mengenai
wanita yang mereka
benar-benar sayang.

5. Apabila lelaki benar-
benar sayang terhadap
seorang wanita, mereka
akan mengabaikan semua
karakter negatif yang
ada pada wanita
tersebut.

6. Lelaki akan membuat
seribu satu kesimpulan
sekiranya seorang wanita
senyum kepada mereka.

7. Lelaki sanggup
melakukan apa saja
untuk mendapatkan
perhatian daripada
seorang wanita.

8. Lelaki amat benci
apabila wanita
menceritakan mengenai
kisah bekas teman lelaki mereka.

9. Seorang lelaki mampu
menyukai wanita untuk
seminit, kemudian terus
melupakan mereka.

10. Apabila seorang lelaki
bersedia untuk berjumpa
ibubapa kekasih mereka,
ini menunjukkan mereka
benar-benar serius.

11. Lelaki juga akan menangis.

12. Lelaki akan lebih
untuk berusaha memikat
wanita yang menolak
cinta mereka, ini adalah
kerana mereka sukar
untuk menerima
kekalahan.

13. Jangan sesekali
memberikan mereka
mesej tergantung seperti

“Ada sesuatu nk bgtau
awak ni…. erm… tapi
takpela”. Mereka akan
membuat seribu satu
andaian dan akan
berusaha untuk
mendapatkan jawapan.

14. Lelaki akan teruja
apabila mendapat
sentuhan yang tidak
diduga.

15. Lelaki akan menjadi
gagap apabila bercakap
dengan wanita yang
mereka suka.

16. Apabila wanita
menyatakan tidak, hati
lelaki akan menyatakan
‘ok…. takpe…. cuba lagi
esok..’

17. Lelaki amat sayang
ibu mereka.

18. Lelaki sanggup
mengorbankan makan
tengahari mereka
semata-mata ingin
memberikan wanita
beberapa kuntum bunga
ros.

19. Lelaki amat sukar
untuk difahami
melainkan anda seorang
pendengar yang setia.

20. Adalah lebih baik
anda menguji seorang
lelaki itu terlebih dahulu
sebelum
mempercayainya. Tetapi,
pastikan ia tidak
mengambil masa yang
terlalu lama.

21. Lelaki lebih bersikap
terbuka untuk
menceritakan hal
peribadi mereka.

22. Lelaki amat suka
apabila wanita yang
menentukan pemakaian
mereka.

23. Lelaki tidak suka
kekasih mereka
mempunyai hubungan

dengan orang lain
terutamanya kawan
lelaki.

24. Apabila lelaki
membelikan hadiah
kepada wanita, mereka
amat risau sekiranya
hadiah yang mereka
berikan tidak disukai.

25. Lelaki lebih banyak
berfikir.

26. Imaginasi lelaki tiada
had. Mereka mampu
untuk membayangkan
apa sahaja.

27. Ketinggian wanita
adalah tidak penting, apa
yang lebih penting adalah
berat mereka.

28. Sukar untuk lelaki
untuk melepaskan
kekasih mereka terutama
apabila sudah bercinta
melebihi 3 tahun.

29. Lelaki tidak sukakan
wanita yang
materialistik.

30. Lelaki memiliki
semangat yang kuat
untuk berubah dan ianya

perlu sokongan yang kuat
daripada kekasih mereka.

31. Apabila lelaki
menceritakan sesuatu
yang serius, berikan

perhatian yang
sepenuhnya. Ia amat
penting.

32. Lelaki lebih gemarkan
wanita yang pandai
memasak.

33. Jangan sombong,
kerana ia akan
membuatkan lelaki
berusaha untuk
memalukan anda.

34. Lelaki belajar
mengenai cinta melalui
pengalaman, bukan
seperti wanita yang
belajar mengenai cinta
melalui novel yang
mereka baca.

35. Lelaki paling tidak
suka kekasih mereka
keluar bersama lelaki lain
berdua walaupun
hubungan mereka hanya
sekadar kawan.

36. Lelaki akan
memaafkan kesalahan
yang pertama dibuat,
tetapi bukan untuk
kesalahan yang kedua.

37. Lelaki tidak suka
wanita yang terlampau
mengada-ngada.

oohhh...begini lelaki rupanya..moh kite study.. :)


p/s: saya kena kurus ini.. baru 'si dia' sayang..hehe





motip letak gambar ryan reynolds?coz he's so handsome & the type of guy that i want to be with based on his character in 'The Proposal'.. tehehee..



okbai.. :)


~ Wordless Wednesday~

hi & assalamualaikum...



xla wordless wednesday sgt sbb tadi da post satu entry..hehe.. juz wanna share something interesting.. which is 'Surat seorang suami kepada isteri' posted by one of my friend in FB.. check it out!



Suami bin Lelaki
17, Jalan Lurus ,
68000, Ampang
Selangor

Isteri binti Perempuan
17, Jalan Angkasa ,
24300, Banting
Selangor

30 November 2021

Puan,

PERKARA : PERMOHONAN UNTUK BERPOLIGAMI

Perkara di atas adalah di rujuk.

2. Sebab utama permohonan ini di lakukan adalah kerana saya ingin melengkapkan kuota yang telah di peruntukkan bagi saya . Buat masa ini kuota yang telah di isi cuma satu , memandangkan masih ada 3 kekosongan , eloklah jika dapat dipenuhi secepat mung kin . Pihak yang akan mengisi satu kekosongan ini buat masa ini ialah Cik Hana Fazura binti Ramli yang merupakan setiausaha saya di pejabat . Memandangkan komitmen yang beliau tunjukkan di pejabat amat baik , eloklah jika kita masukkan dia bersama kita di dalam organisasi keluarga kita . Kekosongan yang selebihnya akan diisi di masa akan datang.


3. Untuk makluman pihak puan , yang sebenarnya masalah ini telah lama saya fikirkan tetapi memandangkan poket saya yang selalu nipis , terpaksalah saya tangguhkan dulu permohonan ini di samping kurangnye rasa keyakinan untuk mengemukakan permohonan ini . Kini, setelah saya dapat mengeluarkan kesemua duit pelaburan ASB saya , saya merasakan kembalinya semangat saya yang telah hilang selama ini.

4. Permohonan ini amat setimpal kerana dengan kedudukan sekarang ia menguntungkan kedua belah pihak dan juga pihak ketiga . Selama ini hidup kita bahagia sebab jika tidak , manakan mung kin puan dapat menjadi seperti sekarang . Semua yang puan miliki sudah bertambah besar. Kereta besar , rumah besar , rantai besar dan pakaian besar . Jika dulu potongan puan seperti gitar, kini sudah bertukar menjadi drum. Oleh itu, sudilah kiranya dapat kita kongsi bersama insan lain kebahagiaan kita ini.

5. Pihak puan juga dapat menikmati faedah dari kelulusan permohonan ini kerana puan akan tetap menikmati apa yang telah puan miliki sekarang dengan waktu bekerja lebih singkat dan sistem syif akan di perkenalkan iaitu 1 hari kerja dan 1 hari cuti rehat . Waktu bekerja yang selebihnya akan ditampung oleh pihak ketiga. Kebaikan yang puan akan nikmati ialah waktu rehat yang bebas kerana dalam waktu puan bercuti, saya selaku Penyelia tidak akan memantau aktiviti yang puan lakukan . Pada waktu itu saya cuma akan fokus kepada hasil kerja pihak ketiga . Menguntungkan bukan?

6. Segala kerjasama dari pihak puan saya dahulukan dengan ribuan terima kasih. Saya amat berharap pihak puan dapat meluluskan permohonan saya ini kerana adalah lebih baik jika kita dapat berkongsi kebahagiaan kita ini bersama insan lain. Saya harap permohonan saya ini di balas dengan senyuman penuh keikhlasan dari pihak puan dan tandatangan puan di atas kertas yang saya lampirkan bukannya balingan periuk nasi , pinggan-mangkuk, ketukan senduk dan perkara-perkara yang menyukarkan pihak puan untuk melakukannya.

7. Saya harap puan sudi meluluskan permohonan ini . Hadirkanlah senyumanmu sebagaimana ketika kita menyambut orang baru iaitu bayi kita kedalam keluarga kita 10 tahun lepas ….. Situasinya lebih kurang sama dengan masa kini . Kita akan menerima orang baru juga cuma bezanya ialah jika 10 tahun yang lepas kita perlu menjaga dan membelainya dengan manja bersama tetapi kali ini, setiap urusan penjagaan dan belaian manja akan di laksanakan oleh saya sepenuhnya.

8. Akhir kata , saya harap permohonan saya ini dapat dibalas secepat mungkin. Semoga kita bersama-bersama dengan pihak ketiga akan dapat melaksanakan program ini dengan jayanya.

Sekian , Terima Kasih.

“BERKORBAN DAN BERKONGSI KEBAHAGIAAN LAMBANG RUMAHTANGGA BAHAGIA”

Yang Ikhlas Memohon ,

Suami bin Lelaki




so apa reaksi korang if one day husband korg bagi korang surat mcm ney? hehe.. me???? well, this is my reaction.. :P




' saya akan simpan surat itu.. saya pon akan menulis surat formal jugak.. surat formal mohon mintak cerai.. kahkahkah.. the end.. sy bahagia & dia pon bahagia.. boley mcm tu? :P'




okbai..

~ how i celebrate my 22nd birthday.. (^_^)~

hi & assalamualaikum...



on 28/11/2011 was my 22nd birthday.. actually xtau nak celebrate kat mana wif my love.. kitorang pergi IOI mall Puchong.. but then kuar sbb xtau nak mkn ape.. nk makan kat kedai yg ala ala fullhouse tu was was.. sbb dia ada hidangkan carlsberg.. padahal ada je malay makan kat situ.. in fact semua kedai mahal coz public holiday.. student card xley guna.. even pegi Seoul Garden 2 org makan pon kena charge RM 98.00.. kalo RM60.00 bley la lagi.. ni macam cekik darah aja.. pastu kitorg blahh..haha



then, on the way balik serdang lalu la area taman Equine tu.. kitorg pon carik la kedai makan kot2 ada yg best..da kol 4 ptg, tp x lunch pon agi..mujur la before kuar umah da mkn ala kadar.. kalo x, mau jadi singa telan org..kehkeh! p/s: mr.Ben lambat 1 jam ambil sy..mau x moody kau..haha.. last last pegi la makan kat Restoran Beriani Gam Johor.. Mr. Ben je yg makan nasi briyani tu.. i didn't have appetite.. so, mkn roti pisang je..huhu.. he knows i'm merajuk.. dia paksa ckp what's wrong.. but i said i'm ok.. he said, he knows me da 5 tahun lebey.. da tau da bila ada yg x kena..sy marah ke.. merajuk ke.. tp sy buat2 cool..hihihi.. on the way back, he promised to buy secret recipe cake.. dia ajak pergi Mines or Jaya Jusco Cheras Selatan plak.. at dat time da almost 5.30pm.. solat pon belum lg.. i said x payah la.. if nak beli kek pon beli kat baker's cottage serdang je.. bila sy merajuk, perangai sy sgt buruk ye tuan-tuan & puan-puan..hahaha.. sy akan mengarah & ckp nak xnak aje.. kesian dia cuba utk pulihkan mood sy.. ish.. ish.. nasib awak la dpt gurlfren perangai buruk macam sy neh.. -_-'




sampai depan kedai kek, i told him pegi la beli.. he said, awak turun la sekali.. awk pilih mana yg awak nak.. tp sy berkeras tidak mau turun.. & dia pon tidak mahu turun beli..hahaha.. last2 i gave up.. i said kite beli kek & then pergi tgkap gambar jela kt memana..at least ada kenangan..huhu.. masa tu da cool down sket..hihi..he said, where? i said dlm UPM..hahaha.. da x tau da nk pegi mana.. so, pastu my mood da ok balik & da boleh senyum.. sy ini seorang yg kuat merajuk & bila dipujuk dgn betul merajuk sy x lama pon.. kan kan mr.ben? :P so, let's enjoy kitorg bercamwhore bagai dlm UPM..haha.. :P






inilah cake yg kami pilih..tiramisu..one of my fav..sedapp..nyum nyum.. :)






birthday girl & her cake.. :)






22 years old already.. :)






peace.. umur je bertambah..tp perangai mcm bdk2 lg.. haihh.. :P





see how childish i am??bhahaha.. perangai cenggini umur 25 kot br kawenn..erkk! *tetiba*






peneman setia..photographer sy.. :)





amboih..amboih.. berposing sakan..sape punyer bday sebenarnya ni? :P





it's my turn to pose..muehehe.. :P






berangan berada di taman kayangan..haha.. :P





posing selagi boleh! haha





pokok bunga xde..pokok ijau pon boleh.. :P





model tiang lampu..tiang lampu ini sy sgt berkenan tahu? :)






feeling feeling mcm duk kat oversea je..kahkahkah





honey in wonderland.. heee.. :)







us.. thanks love.. :)






sgt tidak matured ini budak.. :P






beliau telah kepenatan gara-gara melayan kerenah birthday gurl .. kahkahkah





gigih memanjat tembok gara-gara mahu angle gambar yg cantek.. :P





budak macho + botak mau dijual.. 1 seringgit! 1 seringgit! bhahaha *gurlfren yg sgt kejam*






misteri jgn pandang belakang! hehehe






mrs & mr BEN.. :)






anak siapa lah yg teramat sopan ini..kihkihkih duduk pon boley.. :P







saya suke pic ini.. (^_^)






teringin jugak bergambar sweet2 bagai atas kerusi camni mcm dlm cite fullhouse.. tp sbb xdak suami lg, maka bergambar la sy sweet sweet seorg diri..kihkihkih





thanks love for made my day so wonderful..even kita celebrate sederhana sahaja due to several circumstances.. saya x mengharapkan birthday yg dirai & disurprise bagai.. sy x mengharapkan candle lite dinner.. expensive food at hotel.. sy x mengharapkan diberi hadiah yg mahal2 or whatsoeva.. kalau dapat untunglah kan.. but i just wanna cherish the moment.. even simple celebration mcm ni pon i am contented & happy enough.. senangkan nak buat sy happy? untungla suami sy nanti.. erkk!! haha.. :)




till then bye2.. <3

Friday, November 25, 2011

~ what i've been through for the past 22 years & my birthday wishlist.. (n_n)~

hi & assalamualaikum..


mesti teruja tgk title entry kannn??teruja x??hihi.. finee.. korg x rasa pape pon..
well it's not about ur life anyway..it's mine..
hehe..



sedar x sedar, cepat betul masa berlalu.. today da 27/11/2011.. esok da 28/11/2011.. i'll be 22 years old peeps..



WHATTT??? 22??



Oh My God.. masih muda lagi..tehehehee.. x mcm many of my friends yang da turn 23 & 24 this year..muehehe..jgn marah.. kalo marah cepat tua okayy (ayat membunuh! :P)..
hahaha


okay, since i'm going to be 22 years old this year & just around the corner, i wanna talk a bit about myself, what i've been going through & what i had achieved for the past 22 years.. umur itu melambangkan pengalaman bukan? heee.. & please remembered that the story below is wasn't about to boost myself or whatsoeva.. it was just my real experience that i've gone through in order to have what i have today.. my thoughts.. & how i faced the journey called life..
so, let's the story begin... (^_^)




comel x??comel x??ohh..don't get wrong..the baby wasn't me..haha.. i dont have any pic when i was a baby.. so sad huh?




i was born on 28 November 1989..in hospital besar Kuala Terengganu..
around 11 pm maybe..can't remember.. need to check my birth certificate later..haha
i was the second child in my family.. my elder sister just a year older than me.. we both grew up together..like a twins.. my abah & mama always bought the same cloth & things but different color for us.. cool isn'it? :)





during mak cik nah's wedding..with maksu & along.. which one is me?? hehe.. find the most cutest.. bhahaha




i grew up to be a good kid.. but a little bit naughty..hihi..since my abah really fierce like lion, i can't be too naughty..hee.. masa kecik2 dulu, i'm anak abah..sampai la my youngest sister kuar..abah slalu manjakan dia..tp skrg da besar & tua pon i'm still anak abah.. :)



i was sent to Taska Permata Keluarga since i was 5.. at the age of 6, i was sent to Tadika Kemas.. tapi selalu ponteng xnk gi tadika & nak duk kat taska ajee..kecik2 da pndai memonteng..hehe..tp bila besar x pndai pulak.. hahaha.. at the age of 6, i still can't read..inilah akibat selalu memonteng ye tuan-tuan & puan-puan..



In 1996, at the age of 7, i still can't read.. darjah 1 i was in the last class of SK Bukit Payong.. 1 Aked..still remember..yeahhh..haha.. at dat time, boys rule the class.. masa penggal 1, yg dpt no.1 pon boy.. i got number 4 even x pandai membaca pon..i answered the exam pakai instinct kott..hahaha..but later, since the teachers always puji puji dat boys, tetiba i've courage to beat them.. at last, masa penggal 2, i managed to get on stage sbb dapat no.1.. & at dat time, i can read already! yippie.. :)


p/s: belajar membaca sampai menangis-nangis sbb abah rotan.. kau hadooo??haha



at the age of 8 in 1997, i was in the 1st class.. but can't remember much..i still managed to get on the stage that year..at the age of 9 in year 1998, i moved to a new school for temporary.. since everyone in my home semua sekolah pagi, then my mama send me to SK Padang Mengkuang..here i met new friends.. weeee.. mostly are handsome boys..hahaha..kecik kecik da menggatai..heee.. at this age, this is the first time i involved in choir in my life.. since then, music and me cannot be separated.. this year i managed to pass PTS (the exam untuk langkau kelas from year 3 to year 5) with my friends jijah aka Wan Mahfuzah.. we both learned at the same matriks & university during degree.. :)




In 1999, at the age of 10, i was in the class of 5 Usaha, the second class as the first class had already full.. i'm back to my old school SK Bukit Payong.. since i managed to go through PTS, it's mean that all my classmates were a year older than me & of coz i'm in the same year with my sister..tehehehee.. starting this year, my life changed a lot.. everyone older than me.. & the people of my same age call me akak..hahaha.. weirdo..but i don't bother at all..lalalala..plus every big exam, me & my sis sits them together..& of coz both of our abah & mama stressed a lot.. haha :) in 2000, at the age of 11, me & my sis sit UPSR together.. & both of us get 5A.. our parent was the most happiest in the world.. at dat time, cikgu x tampal lg result UPSR kat board.. since my abah was a a headmaster in Terengganu, he knew earlier & my mom promise us to brought cakes to school if both of us dpt 5A.. & she came first with the cake before kitorg tau the result..teheheee.. that was one of the happiest day in my life.. (^_^)




so, what did i achieved thoughout my life in primary school? i managed to know how to play netball & fall in love with the sport instantly.. i involved in choir, nasyid and mcm mcm persembahan for school.. i realized that i have a gift in painting & i love seni lukisan coz i did managed to win some of the colours and posters competition.. & every kelas seni i performed well.. i hold the position of prefect for 2 years.. in year 6, i hold the position of treasurer for prefect's board.. i managed to get 5A in UPSR.. & i managed to get good numbers during whole my life in primary school.. the worst number i get was 11.. and most of them i managed to get number 1 in class..& i'm happy with that record.. bcoz i did aimed that i don't want the worse number for my grade.. i do some effort towards it..& this is what i get..thanks to Allah.. :)




next, what happened in my secondary school?? in year 2001.. i was in form 1.. i didn't get any offer from boarding school..both SBP and MARA.. i was very disappointed at that time & that was a really tough time for me.. my sis managed to get an offer and she went to SM Sains Dungun.. me?? just schooling at an ordinary school namely SMK Bukit Sawa..the school where my mom do her teaching..i was called as 'anak cikgu' and people are afraid to be my friends..haha.. why?? coz my mom was a disciplinary teacher who hold the board of prefects... & i hold the position of prefect till form 3.. do u think that i'm 'anak cikgu' & i've got everythings?? let me told u.. being anak cikgu was not so cool as u thought.. everything u do in the class, ur exam grade, ur behavior, everything will be reported to ur mom.. so do u like it peepss??? think bout it.. haha.. :P



in fact, do u know that there was difference class between boarding school and ordinary school?? yeahh.. let me told u.. people who went to boarding school was assumed to be cleverer than the people who went to a daily school.. & people who came from a daily school akan dipandang rendah oleh people yg pegi boarding school..agree?? this is da fact.. this is the ugly truth.. but i changed all the bitter moments to the sweetest one.. with many people who supported me, i went to achieved my dreams.. for ur info, i took Arabic language since form 1 till form 3.. there were many ups & downs.. but i still managed to get good numbers which is 3 and below.. from form 1 to form 3, there's many thing i had achieved.. i did won the fourth place for posters competition.. i involved in netball team when i was in form 2.. i also joined choir team who went to state level.. i also performed in arabic public speaking, which i think the worst in my life..hahaha.. at dat moment, i still have low self-confidence u know..i also hold the position of naib pengerusi prefect for evening session.. in form 3, i hold the position of pengerusi pandu puteri.. yeahhh..there was a lot sweet memories to be remembered..having such cool friends.. oh.. love them.. :)...and during PMR, i managed to get 9A's.. that was the result that i wanna to prove everybody that eventhough u just studied in daily or ordinary school, u still can succeed..just ignore the people who let u down.. ignore what they said about u..do ur best..work hard.. & go straight to achieve ur dreams.. i did told this story in previous entry bout my life.. so dont wanna talk more.. :)




In year 2004, i was in form 4.. i got an offer from SMS Seri Puteri in KL..i did went schooling there for a year..& later i realized that i can't go with the environment.. i can't study well.. my grade was very very bad.. i failed several subjects.. & i lost my hope.. i have bad result for my entire life where i managed to get 200+ number out of 200 something i guess.. which put me in the last class 8th out of 8 class.. i can't accept this u know.. i always managed to get good numbers.. numbers really important for me.. yes.. very importante! it make me pressure and feel like i was the most dumb person in that school.. i have the worst life there..seriously.. this is a true story.. & later in early 2005, when everybody started to go to school, i refuse to go.. i protested my parents..i said i don't want to go to that school.. at dat time i was so stubborn & my parents at last give up.. i know they had sacrificed a lot for me.. but i think if i went to the school again, i won't get good result for my SPM.. yes.. i worried about my SPM.. my future.. i have a very bad life afterwards.. being ignored.. being compared.. but all da things that happened to me i take it as my motivation to do more well & to prove them all that i make the right decision.. & i wont regret to left the school.. i faced so many hardships during form 5.. but i managed to get through it all.. i did realize later that i was good in history, english, & biology subject..once, my biology teacher said that i should take law coz she know i can go further..i was so bad in math.. math really not my type..haha.. i never passed the add math u know.. the greatest mark i've ever get is just 25.. yeahh.. not just that, i only managed to get grade D for my chemistry and Physics.. my chemistry mark yang the best ever pon dpt 47 jer..haha.. i'm dumb at these subjects..tehehee..i admit it.. but i'm good in memorizing..i know that was my gift.. and what did i achieved in form 4 & form 5? in form 4, i involved in choir for KL level..that was the best choir competition which i joined during school.. in form 5, i hold the position of naib pengerusi prefect board.. pengerusi kelab kerjaya.. naib pengerusi renjer puteri..i won english public speaking school level.. i went to district level but i was stuck due to worst impromptu speech..haha.. i cant think on the spot u know.. i need to remember everything.. :P.. & i managed to get 8 A's out of 11 subjects in my SPM.. i got 5A1, 3A2, 1B3, 1B4 & 1C5.. semua ada..hehehe.. i got 5A1 for english, math mod, bm, sejarah & PI.. 3A2 for EST, Pendidikan Seni & what a shock chemistry lol! haha.. i think it was a miracle for me.. coz in da exam i managed to remember Madam Foo, my chemistry teacher ajar how to answer those proton electron questions.. thanks to her.. i got B3 for my biology, B4 for my physics and C5 for my add math..well, this is all i can get and i thank Allah for everything.. it worth my effort eventhough i don't get straight A's.. i'm happy & contented enough with what i get.. :)




next, matriculation life at the age of 17.. there's a lot of things that change my life happened in matrix in 2006-2007..i really don't like my matrix life coz i failed to get flying colours result in which i get CGPA below 3.0.. suckss rite??haha.. maybe at that moment byk main & tgh bz bercintan cintun.. so, dapat la mcm tu..tehehee..here, nothing much i achieved..just managed to play volleyball and tennis..the sport that i never involved with..huhu




after matrix, i went to study in Universiti Malaysia Terengganu.. i'm taking bachelor of science (biological sciences) for 3 years..here, there's a lot of sweet & sour memories to be remembered.. i managed to get friends with many people..really enjoyed 3 years of my life in UMT..dapat kenal member choir..member main volleyball yg havoc.. & so on laa.. rindu masa dulu-dulu.. :).. but there's one sad memories there which is i lost my BFF in 2009.. arwah Nurul Diyana binti Roslan which had an impact in my life later.. let me tell u how her death affected my life..



i'm just an ordinary girl..living in an ordinary condition.. i didn't came from rich family.. but i really enjoyed & happy with my life & my friends around.. the 1st semester my CGPA pon just ordinary.. i got 3.26.. 2nd sem i got 3.28.. belajar at dat time pon just xnak fail je & maintain cgpa mesti lepas 3.0.. but 3rd sem i try to improve myself sbb time 2nd sem my friend semua dpt tggi2.. 3rd sem i managed to get 3.46.. so close to dean list rite? quite disappointed but redha jela.. pastu time exam masa 4th sem, i did fought wif my bf.. u know how it impact me?? i got 3.18 for that sem..the worst CGPA ever i get during my study in bachelor degree..masa before dpt tau result tu, my BFF died suddenly.. bayangkan kami selalu jumpa hari hari sbb tempat latihan industri sama..just seen her yesterday & today she was gone.. rasa mcm mimpi je.. masa tu down daa.. i never had a bestfren like her..really did.. i did tell about her much in my previous entry.. so i'm not going to mention much here..pastu dpt tau pulak result mcm tu.. mmg lg down laa.. even cosmate yg lain semua dpt tinggi2.. just imagine i have better carry marks than them and i can't do well during final exam..& at last they got better than me..so agak sad & really down at that time.. that's why after that, i've been thinking a lot.. suddenly i get a strength & courage that i wanna do better for myself & her, & proved to the people who look down on me, that i'm better than them..in 5th sem, i managed to get CGPA 3.92.. now u see how her death impact my life? dat's was the happiest moment for me.. sbb dpt naik pentas with our 4BFF yang lain on stage.. semua dpt dean list.. seolah olah all of us had realized her dream.. see the piccas below.. :)





happy faces of me during dean's list ceremony in March 2010.. :)





with Jocelyn.. she got 3.94 or 3.96 if i'm not mistaken.. :)





bio students who got dean list.. :)





the 5 of us..if she was here, then it'll be da 6 of us who got dean's list.. :)





Bestfirend 4 Ever.. we're camwhore..haha




so what did i achieved during my bachelor degree?? i managed to get involved in netball.. banyak jugak la join game yg diadakan dlm universiti..masa second year managed to involve in UMT team for a while, but then committed to study more, i left the team..besides, since 1st year, i already joined choir group Voice of Harmony.. kitorg selalu buat persembahan & join mana mana event dlm UMT.. & i performed in Dewan Sultan Mizan for convocation ceremony for 3 years in a row..2007..2008..2009..2010 xley da la sbb da grad..hehe..tiap kali convo, Sultan Mizan & Sultanah Nur Zahirah dtg.. tp plg best masa dpt performed time Dr. Mahathir dtg kt UMT..one of the sweetest memories la..huhu..then, i hold the position of AJK in Double Helix Club.. bio student club.. budak bio mmg best & havoc laa.. in fact i managed to get 2 dean's list..6th sem pon dpt gak..but pointer jatuh coz subject BI.. everyone shock at dat time..haha.. this time i just got 3.81.. i think it was quite good la kan sbb masa tu baru je clash.. i think i can handle myself better after that.. :).. i graduated from UMT in July 2010 with total CGPA of 3.45.. what a nice number rite?? that was my lucky number i guess.. thank u to Allah for everything.. despite of the sorrow i've been through, he gave me happiness which i never thought before.. (^_^)





me during my convocation day.. only abah yg datang..my mom & sis at thailand.. my bro went to his license test..was a bit sad la..hopefully grad master nanti everyone can come.. :)





i grad with my sis.. hehe..abah was so proud of us..abah bg bear ikut warna baju..hihi




now i still studying at the last semester insyaallah, for my master degree in Master of Environment in science specialization at Universiti Putra Malaysia..i'll talk about my grade later after da graduated.. skrg biarlah rahsia.. :).. although many people objected at first, condemned or talking behind coz i'm doing master coursework, i just don't care.. because i know Allah knows the best & everyone have their own 'rezeki'.. who u are to say that what i'm doing is the best or not?? who r u to condemned me?? just because you are doing master research u are great & better than me?? well, frankly speaking, we dont know what the best for us after we had gone through the moment.. kita akan sedar kelemahan & kelebihan kita after a while.. maybe it takes years or more to realize our own gifts.. different people have different opportunities..tuhan berikan ape yg terbaik & sesuai dgn kita.. & rezeki masing-masing la kan.. tuhan cipta setiap makhluknya dgn baik da.. setiap makhluk dia akan main peranan & fungsi tertentu.. sbb tu setiap org kelebihan dia lain-lain..kalo sama je there's no variation la kan.. kalo nak compare-compare pun, biar la kita buat benda yg sama, baru nk compare kan? org ckp buat master coswork ni senang ekk?? masuk kelas je.. xyah buat pape.. tapi ingat belajar pun senang eh?kitorg ada jgk buat projek.. bkn belajar semata-mata.. buat korg yg kata senang sgt tu, apa kata try la amek.. rasa sendiri kesenangan blajar master coswork ni kan.. one advice to people out there.. kalo nk compare diri anda hebat atau tidak dgn org lain, sila comparekan based on root.. for example.. compare time korg sama-sama belajar degree & in 1 course.. from that we can see what is ur ability & kelebihan berbanding org yg korg nak compare kan.. baru fair.. :P..



in fact, i'm glad what i have today is because of my own effort & courage.. & mestila people2 yang support me la kan especially both my parents.. sepanjang hidup ni & sampai kat tahap ni, i never guna kable memana ke..or merayu mana2 ke sbb nak dpt yg the best.. for example, masa tak dapat SBP after UPSR dulu pon, my parent x penah guna kable mana-mana so that i can go to boarding school..my abah previously worked as a headmaster and he had a very strong cable.. now he's working in JPNT & of coz he had some power on things related to school.. but he never used his power when it comes to his own family..he always help other people, but he teaches his children to use their own ability & capability in order to get anything.. this is his attitude which i respect the most.. he' s doing the right thing in raising us.. my abah once said,' skolah jela mana mana angah..belajar kat mana-mana pon sama je'.. masa form 4 i got offer from SMS Seri Puteri pon mcm pelajar lain.. xdak main 'cable wire' or 'cable car' nk dpt sekolah best2 mcm tu.. x mcm certain parents zaman skrg.. sbb nak anak & die dpt title blajar tempat bagus2 smpai sanggup merayu rayu mintak tolong kat umah pegawai berkenaan malam malam.. this is da fact people.. true story.. nak masuk universiti pon mcm tu..when at university, bila dpt markah rendah, ramai student yg merayu rayu kat lecturer supaya up markah dorg.. i never did that during my study.. NEVER.. what a shame to do that.. apa yg kita dapat masa exam mesti la hasil drpd ape yg kita study.. kan?? even i got some grade that i thought wrong or not satisfied with pon i just ignore je.. macam tu la jgk time apply keje.. asyik nk pakai kable je..true isn' it?? :) i'm glad coz my parent especially my dad, did teach me how to get what we want without the help of others.. kejayaan or anything that we want yg datang dari usaha kita sendiri adalah lebih bermakna daripada apa yg kita dapat daripada pertolongan or rayuan dr orang lain.. that's what i think & feel people.. do you feel the same way?? :) in fact, i was grown to be such a 'skema' & 'noob" girl..haha.. that's what my friend said.. heee.. :P.. semua org ckp i skema..perfectionist.. blablabla..haha.. but that was attitude that bring me to what i am today.. & i don't care about other people's thought.. i just walk & run towards my dreams.. :)..




buku-buku rekod pelajaran dari sekolah rendah sampai doing my master degree now pon i still simpan.. coz wanna show to my future children how hard i've tried to achieve what i have today.. thank you Allah SWT for giving me a good life..i don't know what's gonna happen in da future..but i know Allah will give the best for me.. :) .. thank you everyone who had encouraged & support me throughout my life.. & thank you to those who make me down.. coz i become stronger than i ever thought.. thank you peeps... hope i'll have a meaningful birthday this year.. insyaAllah.. (^_^)










so, here is my wishlist... (^_^)

1. hopefully can graduate with flying colours for my master degree..insyaAllah in January 2012..

2. to have a good work with good salary.. :)

3. to have my dream car.. maybe myVi extreme yellow in colour..tehehehee.. nak beli swift kalo baru bertapak mungkin tak mampu lagi kot.. (T_T)

4. gadget da ada..tp i need new laptop..wuhuhuhu.. but teringin jugak bila tgk kecanggihan samsung galaxy sII.. samsung galaxy note..blablabla..

5. nak Kamera or DSLR.. hopefully by next year.. argghhh...nanti da ada, bley take pic banyak banyak.. :)

6. nak beli set makeup.. really need those.. :P

7. want new clothes, shawls, dresses,shoes....blablabla.. nama pon pompuan kan??heee..

8. teringin nak mkn kek yg cantik cantik & sedap.. p/s: sila beli ye kwn-kwn..hahaha

9. nak chocolate & biscuits famous amos byk2.. suke nengok hamper yg comel comel tu tiap kali lalu depan kedai tu kat Alamanda.. :P

10. Nak perfume.. really need this.. sekarang asyik duk pakai perfume cik zati yang digazettekan jadi harta awam..hahaha

11. nak novel best best & latest.. sy inikan hantu novel.. heeee.. a motivation book should be fine too.. :)

12. a birthday card yg dibuat sendiri atau ditulis tgn jugak amatlah sy hargai..hehe.. x main la elektronik version kan..tehehehe







till then, bye-bye.. xoxo

Sunday, November 20, 2011

~Cartoon maniac :P ~



hi & assalamualaikum..




selamat suda menghantar draft thesis for marking & assignment EE class..fuhhhhhh... legaaa.. haha


ohh.. dlm kesibukan sy ini, sy terjebak ngan satu hobi.. mgkin hobi mempromote semua org utk cuba buat gambar kartun..haha...



look here....





comey x saya??muehehe..



kalo korang nak try, like la fanpage Mini ME community kat facebook..ni link die...

http://www.facebook.com/miniMEproject


the owner En. Kam will draw your face.. make sure ada profile pic yg cun melecun..auwwww..haha



kla..babai peeps.. :)

Friday, November 18, 2011

~Senyum x perlu kata apa-apa.. (^_^)~



hi & assalamualaikum..



just a short update.. quite bz lately coz i'm in thesis mode.. almost 3 weeks da x dapat hidup dengan tenang.. everyday lepak kat 'cafe anjing' till morning.. mostly 5 o'clock baru balik... tido smpai kol 10am..bangun tu mesti muntah2 coz perut masuk angin.. org yg x biasa bangun lewat mcm ni la..huhu.. then start da bangun smpai 5 pagi esoknya la duk ngadap laptop je buat benda alah ni.. my biological clock da terbalik.. feels like...'hey, this is not me..really not me..' haha.. my life was suckkss kan?? :P


nota penting:



submit thesis on 19/11/2011..




submit Environmental Education Assignment 20/11/2011

(x buat lg ni der... i'm not the last minute person.. but this time i have to...thesis really ruined my normal life.. :P )




then............






ENJOICE! YEAY!

(urggghhh.. can't wait this moment)

:P









daaaa.... (^_^)

Sunday, November 13, 2011

~Marilah kita mengejar impian.. (^_*)~


Marilah sama-sama kita menuju kejayaan.. Aminnnnn..(^_^)

Tuesday, November 1, 2011

Khas untuk para lelaki: Kenapa GF/Tunang/Isteri kau lebih rela single/ curang????

love..it takes two to tango.. (^_^)



1. Kurang mendapat perhatian/ Lack of attention.

Guys, for your info, girls tak minta banyak pon dari kau. What she need the most is attention. Ya. Perhatian dari orang yang dia sayang. Lebih-lebih lagi from BF ke, Tunang or husband sendiri. Dia x penah mintak kau bagi intan permata ke, beli hadiah harga beribu-ribu ke (kalo dapat itu sgt membahagiakan dia.lebih lebih lg dpt sesuatu yg tidak dipinta).NO. Tak kiralah dia tu girlfren orang ke. Tunang org ke. Even da jadi isteri kau pon, she still needs attention. Attention yg mcm mane pompuan nak sebenarnya? Meh sini aku bagi tau kau. Pompuan ni dia xla nak kau ikut dia 24 jam. Mesej or call tiap jam tak henti henti tanya khabar. MELAMPAU lah tu! Itu dikongkong namanya. Dia nak at least kau tanya die tgh buat apa. Sihat ke tak. Makan x lagi. Even simple questions u asked when u msg or call her pun, it’s enough. Pompuan ni nak ada org yang sudi dgr luahan perasaan dia. Yg memahami apa dia rasa. Bagi GF & tunang org, call sekejap dgr suara pon da cukup. Buat lepas rindu org kata. Bagi yg da kawen, just a msg of ‘ I Love You’ pon da cukup nak bahagiakan isteri kau. Bagi org pompuan, tu tanda kau ingat kat dia. Kau caring pasal dia. Kalo tetiba tgh busy, dpt msj ‘I Love You’ tu, pompuan tu akan rasa bahagia sgt2 kau tau x? sampai nak tido pon dorg still akan senyum & jgn x percaya kalau aku ckp, dorg akan simpan or tgk balik msj msj romantik itu. So, kalo kau bukan jenis yg mcm ni, yg tau or reti call & msj pompuan tu bila perlu aje, kalo pompuan tu curang dgn kau, kau rasa pompuan tu salah ke kalo ada lelaki lain yang lebih ambil berat kat dia, lg caring pasal dia & tau hargai dia berbanding diri kau sendiri yg berstatus BF/Tunang/ Husband? Lu pikir la sendiri. Pompuan ni senang je. Once kau bagi kebahagiaan kat dia, berjuta kali bahagia dia boley bagi kat kau. Tp once kau lyn dia mcm haremmm, nak tak nak je, berjuta kali die boley sakitkan hati kau. Ada paham?


2. Rasa tak dihargai. Wujud macam tak wujud jer.

Ok. Melalui pemerhatian aku, pompuan ni rela kalo die hidup single, jadi janda or curang apabila dia rasa diri dia tak dihargai. Yela. Contohnya bagi yg bercouple/tunang. Pompuan tu je yg duk asyik contact kau dulu. Kalo dia x msj or call kau, jgn harap la ko nak msj & call die dlm hari tu kan? Lebih lebih lg, kalo dia msj kau x reply. Dia call x berangkat. Tambah tambah plak kau ni jenis lelaki yang bila pukul 4 or 5 ptg baru reti nak contact GF or tunang kan? Sedangkan mereka yg msj & call dr pagi da pikir mcm mcm terjadi kat kau. Accident ke. Sakit ke. Mcm kucing hilang anak x tentu arah. Apa salahnye kalo msj 1-2, or call x smpai seminit? susah ker? Benda ni Nampak simple. Tapi sbnrnya ramai pompuan yg sakit hati & bengang disebabkan hal ni. Kau tau knape? Pompuan ni fikir die ada ke, xde dlm hidup kau sama aje. Kau x kisah lgsg kat dia. Ape jadi pada dia lantak! Dia plak terisau mcm org gila sebab sayangkan kau. Padahal kau tgh sedap tido. Or men game. Or lepak dgn kawan kawan. Kannnnn??? Helo….asyik pompuan je yg nak kena call & msj dulu ape kejadah?? Mcm pompuan je yg risaukan kau. Sdgkan kau lgsg x ambil berat & kisahkan dia kan? So, daripada sakit hati, dia pikir baik hidup sendiri. Sakit hati xdak! Sakit kepala pon xdak! The end.



Selain tu, kalo nak ajak jumpa pon pompuan tu je yg kena ajak dulu. Dah tu, pompuan je yg asyik nak mempertahankan hubungan dia ngan kau. Kalo gadoh, kau merajuk dia pujuk. Dia merajuk kau tak pujuk. So, terpaksa dia pujuk diri sendiri & pujuk kau sekali. Dia terpaksa rendahkan ego perempuan dia merayu rayu dekat kau. Dia je yg asyik mengalah. Kalo gado, kau tak pernah cuba nak pulihkan hubungan. Kau harapkan pompuan tu je perah otak sorg sorg nak cari jalan penyelesaian.Then, Kau plak bley wat muka toya x reti reti nk appreciate apa dia wat kan? Kau x pernah pikir yang even hati dia disakiti banyak kali oleh kau pon, die byk mengalah ngn kau. Dia sabar je. Even hati dia sakiti berjuta kali pon oleh kau, die still mengalah sbb dia sayang kat kau & hubungan tu. Tapi kau kena ingat. Kesabaran seorang pompuan pon ada hadnya. Sampai bila die bley bertahan dgn perangai kau tu? Lu pikir la sendiri.


Bagi yang da kawen, kau jenis yang x reti nak hargai penat lelah isteri. Tambah tambah bila isteri tu bekerjaya. Penat penat balik keje, kena masak lagi. Kemas umah lg. nak jaga anak lg. kau plak bersenang lenang kat ruang tamu tido & tgk tv. da mcm bibik da kau layan isteri kau tu kan. helo. Tolong la jaga anak skali. At least kau sbgai husband tlg la jg anak sementara isteri kau buat keje umah. Kalo umah bersepah, kau jugak marah kan? Xpon kau yg tlg masak & kemas umah, bini kau jaga anak. Boley?? Aku x kawen lg. so xley nk komen byk2. Ni ape yg aku observed la.hahaha


3. Janji palsu

Oh. Memungkiri janji atau membuat janji palsu adalah kepantangan bagi setiap perempuan. For instance, kau janji nak berhenti merokok sbb pompuan tu benci sgt ngan perokok. Tapi kau buat jgk. x penah insaf. So, x salah kalo dia tinggalkan kau sbb dia berhak utk dapat udara yg bersih.muehehe. ok.contoh lain plak, time nk kuar. Kau janji kau nak dtg pukul 9. Pompuan tu kemain siap cepat2, makeup bagai sbb takot kau tunggu lama. Bukan ape. Dia kesiankan kau. Sekali kau datang 5 minit sebelum kul 10. Kau rasa pompuan tu patut rasa BENGANG tak?? Kalo die MONCONG tu wajar x? kalo kau jenis yg pandai pujuk xpela. Kalo kau jenis yg x reti nak pujuk, tetiba dgn kau sekali nak hangin sbb dia moncong tu, apehal? Then, kalo sekali dua terjadi mcm tu mesti pompuan tu maafkan. Pompuan tu mesti ckp. ‘xpe. Len kali jgn wat lg’. tapi lepas tu beratus kali lg kau buat macam tu cane? Ada satu lg contoh. Kau janji kau nak ubah perangai kau utk kebahagiaan kau dgn dia. Tapi cane kalo sbb perangai kau tu hari hari kau dgn dia gadoh sbb benda yg sama, which is perangai kau still x berubah? Sedangkan pompuan tu da ckp terang terang yg dia nak rasa dihargai & disyaangi. Siap ckp & ajar ape yg kau perlu buat. Tp kau tetap sama seolah olah apa yg dia ckp kau pndg enteng je. Kau x amek serius langsung luahan hati dia. So kau rasa wajar x kalo pompuan tu nak tinggalkan kau sbb dia rasa hidup sendiri lebih baik dr hidup ngan kau? Lu pikir la sendiri.


Ni ada sedikit ayat motivasi untuk kau hayati. Check it out!


Ingatlah..janganlah kita terlalu ego & pentingkan diri sendiri sehingga mengabaikan orang yg paling berharga dalam hidup kita.. jangan sampai kita kehilangannya sehingga kita menyesal tak ada kesudahan..hargailah orang yg sayang pada kita..pasti kita akan bahagia kelak”



p/s: ok. Setakat tu je aku tulis. Next time plak sambung. Cuma aku nak pesan kat kau wahai lelaki lelaki di luar sana. Sedar lah. Kalo kau sayang & btol btol nak kat pompuan tu, berubahlah. Berubah utk kebaikan & kebahagiaan hidup korang. Kalau kau harapkan pompuan tu je yg nak mempertahankan hubungan korg tu, aku rasa xkn ke mana. Jangan pulak kau menyesal di kemudian hari kalau perempuan tu lari. Kalo kau x rasa mampu nak bahagiakn perempuan tu, lepaskanlah dia. Biar dia cari bahagia dia sendiri. Peace no war :)

Miss Honey © 2013 | Best Viewed with GOOGLE CHROME | Designed by ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿