Sunday, April 22, 2012

~Give Up~

Hi & Assalamualaikum..



Minggu ini amat tough bagi saya.. banyak perkara yg perlu dibereskan dalam masa 3 hari ini sementara masih di Terengganu.. banyak sgt perkara yang difikirkan dalam bas on the way balik dr Pahang - Terengganu tadi.. badan saya penat yg amat..otak saya penat yg amat.. termasuk hati & perasaan saya juga..




saya seorang yang tabah & kuat.. jarang saya give up dlm apa jua yg saya buat.. tapi kali ni saya rasa saya da give up dgn satu perkara dlm hidup saya.. I just think that my heart need a break.. sbb saya da penat berusaha..berharap..& menanti.. kdg2 rasa selama ni ape saya buat & usahakan sia-sia sahaja.. I think I had waste too much of my valuable time.. bagi saya, dalam satu perhubungan tu, if nak satu pihak sahaja yg sentiasa berfikir & berusaha utk memastikan ianya terus bertahan, it just wasting a time.. coz it need two people to make the relationship stay strong.. in every relationship, it takes two to tango..  I need to recover.. I need to start new life.. a fresh one.. 




Setiap orang mungkin kisah perjalanan hubungan itu berbeza... ada yg cool..ada yg jenis emo2.. ada yg jenis maki2.. kisah cinta saya ntah laa..ianya begini.. mungkin saya rasa yg saya sudah terlalu lama menunggu & makan hati dlm banyak perkara..  saya x tahulah if girls lain mcm mana.. adakah bila anda merajuk atau anda berasa marah dgn pasangan anda, anda akn dipujuk? saya tidak begitu.. saya akan dibiarkan untuk memujuk hati sy sendiri.. sayalah yg akan mencari pasangan saya balik..even saya yg merajuk.. so, being me tak perlulah bermimipi utk dipujuk ke hape.. kalo nak relationship tu bertahan, korg msj or call la pasangan balik.. kalau x, jgn harap la pasangan tu call or msj.. that's the situation..got it?? dan saya rasakan yg saya sudah terlalu banyak mengalah dlm soal  ini.. sampai bila saya harus begini? tau x, ape rasanya bila diignore? selalu mkn hati bila x dicari? x dihargai? like no one care bout you.. if u x msj or call dulu, senyap la sampai bila2.. sedih x girls kalo korg kena mcm ni??mungkin kisah korg indah.. merajuk sikit terus dipujuk.. untung laa..





Another situation pula.. when you starting to talk seriously about your relationship with your partner.. discuss about the engagement, wedding & etc.. then your partner didn't take it seriously..mcm acuh x acuh je..most of the time like that.. I think every women in this earth want a security in their relationship right?tgk kawan-kawan sorang-sorang da tunang..da kawen.. da ada baby.. mestilah sedih kan??especially to those yang having relationship for almost 5-6 years.. if da masuk tahap ni pon da x serius lagi, what would you think people?? pemikiran saya begini.. samada your partner never take you seriously.. they never thought of taking u as their wife.. they just wanna play around with u.. or they might do not want any responsibility or commitment yet.. Bagi saya, benda2 ni boleh tercapai if 2 pihak bersungguh-sungguh & berusaha utk pastikan ianya menjadi kenyataan..bkn mengharapkan satu pihak sahaja yg beria-ia..duit bukan penghalang..kalo betul2 niat ikhlas kerana Allah SWT, saya yakin, apa jua miracle might be happened.. cuma it was just so sad knowing that the person you love will strive nothing to be with you.. didn't put any effort or do something to be with you.. when you knew bout it, your heart was broken into pieces.. I feel that way.. How come the person who u love & hope that he will be your IMAM one day, didn't protect u? didn't make any effort to be with u?? didn't dare to see your parent & ckp niat ikhlas tu?? If betul-betul nak something, kita akan usaha sampai dapat kan?? x kira besar mana pon halangan yg datang... kalau btol2 ikhlas, anything possible.. itu yang saya fikir.. sekarang apa yang saya fikir sekarang ni, hubungan tanpa apa-apa ikatan just wasting time.. plus kaple itu HARAM.. buat apa kaple lama2 tanpa intention utk ke arah yg lebih baik? ianya hanya akan mendatangkan dosa aja.. seriously, saya bukanlah org yg baik..tapi saya mahu berubah ke arah yg lebih baik.. saya sudah penat begini.. saya mahu berubah.. sampai bila saya harus mendambakna cinta pada manusia??sedangkan apa yg saya perolehi hanya kesedihan & gembira yg sementara.. sy sudah penat hidup begitu..  sepanjang hayat saya x pernah rasa sedih sebegini.. rasa sedih yg teramat dgn diri sendiri..i have to stop all of these now.. & i think it's enough now.. hati saya lebih tenang bila jumpa quote ni tadi..

 



It is only a matter of time..





Dalam saat2 yg sukar ni, satu je saya mahu minta.. Semoga Allah SWT memberi jalan & mempermudahkan urusan saya.. Semoga apa yg saya hajatkan & harapkan akn tercapai dlm masa terdekat ni.. selagi belum settle, hati saya xkn tenang... dgn emosi yg bercelaru sekarang ni, I hope I will did well.. InsyaAllah.. Aminn.. Doakan saya.. tentang jodoh, saya serahkan semuanya kepada Allah SWT..kalo ada jodoh ada.. kalau xde, saya  redha.. cuma saya mmg perlukan break.. it will not become my priority yet in this 3-4 years.. cause I already give up.. selepas ini, there will no more survey & looking at the engagement & wedding pictures.. talking bout this stuff.. NO MORE.. & please my friend, don't ask me anything.. when i will got married & whatsoever.. PLEASE.. It is only a matter of time.. just doakan yang terbaik untuk saya.. terima kasih.. :)




p/s: Menangis & terus menangis...taip ni pon menangis.. ahhhh.. stop it Hani.. stay strong.. focus on your dream! sampai abah ketuk pintu bilik xley nk bukak.. what should i say if he see his daughter like this.. :'(

2 comments:

faizzati said...

InsyaAllah...everything gonna be ok...Allah lg mengetahui y terbaik...kene sabar n byk2 doa...smpai mase sumenye y hani hajati insyAllah Allah kabulkan...cume kite xtau je lmbt ke cepat...:)

~Miss Honey~ said...

xtau nk ckp ape.. but for now, mmg give up da.. rasa da penat menunggu.. still, no action taken..(T_T)

Post a Comment

Miss Honey © 2013 | Best Viewed with GOOGLE CHROME | Designed by ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿