Thursday, January 10, 2013

~ Study Mode~

Hi & Assalamualaikum..



12/1/2013 ni exam.. so, in study mode... don't interrupt me please? hehe..sekarang tgh duk pulun baca 1000++ slide kot.. ade 9 bab yg masuk.. & lecturer langsung xde bagi hint @ estimated questions.. so quite sigh sbb kena baca semua tapi xtau nak fokus yg mana satu.. nak hafal methods & priciple machine2 ICP, AAS, blablabla.. x termasuk dengan reaction + chemical2 yg nama nya 40 huruf.. pergghhhh... tapi xpe.. saya hebat.. *positif je nak encourage diri sendiri khennnnn*




Anyway, dalam masa tgh study mode ni la mcm2 dugaan saya terima.. agak mengganggu sedikit fokus utk study.. tapi x mengapa..saya akan cuba bersabar & redha dengan segala ujian... InsyaAllah.. ade hikmah nanti..




'Sesungguhnya orang yang berjiwa besar ini memiliki dua hati..yakni...satu hati MENANGIS...dan satu lagi BERSABAR'... rasanya hati saya banyak menangis kot.. tapi xpe.. nanti kita cuba sabar ye wahai hati?dari dulu sampai sekarang da macam2 kita lalui kan? da menanges berjuta kali kan? *air mata & saya memang x dapat dipisahkan.. sekian* so, why not kita xley sabar dgn ujian kali ni?& insyaAllah untuk ujian-ujian pada masa akan datang? Allah SWT kan ada.. :') *cubaan memujuk hati sendiri..huhu*





kadang-kadang rasa lebih tenang meluahkan perasaan dalam blog mcm ni.. sbb kdg-kdg kita harapkan org lain faham keadaan kita & cuba menenangkan hati kita.. tapi yg jadi sebaliknya.. bukan semua org boleh jadi pendengar yg baik.. lagi-lagi bila kita harap yg tersayang boleh jd tempat luah perasaan tp the result is not as we expected.. so as conclusion, baik pendam sendiri...or kalau nak rasa kurangkan sedikit beban, mengadu pada blog..*bukan mengadu domba utk minta perhatian ye*.. but anggap blog sbg teman...lagipon blog yang tidak femes mcm saya yg kurang 100 follower ni ada ke org nak baca?kahkahkah.. :P & selebihnya mengadu & berserah pada Allah SWT..




p/s: another 3 chapters to go, then do revision & mind map...wish me luck.. hopefully will get B+ & above.. usaha+ doa+tawakal.. InsyaAllah  ;)

2 comments:

aiman fanboy k-pop said...

rasa sejuk jer hati baca entry miss honey nih..tertarik dengn ayt nih "'Sesungguhnya orang yang berjiwa besar ini memiliki dua hati..yakni...satu hati MENANGIS...dan satu lagi BERSABAR'"..syahdu menusuk ke tulang hitam ......

~Miss Honey~ said...

thank u awak.. actually saya dapat phrase tu on facebook.. ayat ni sgt sesuai utk menenangkan diri sendiri..encourage diri sendiri utk jadi lebih tabah & kuat..hehe ;)

Post a Comment

Miss Honey © 2013 | Best Viewed with GOOGLE CHROME | Designed by ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿