Friday, January 27, 2012

~Current Life & My New Hobby~



Hi & Assalamualaikum..





Lama x update blog kesayangan & cite panjang-panjang about myself kan?? motippp?? *padahal no one cares kan?? :P* hahaha.. xpela.. saya tau yg ramai stalker di luar sana ingin tahu apa perkembangan diri saya sekarang.. i know i don't have many followers..but my update always been followed by stalkers.. *who??? who?? you la..you yg tgh baca entry ni kan..muahaha.. gelak jahat*






all right, saya xnak membebel panjang-panjang.. just straight to the point.. Now, i'm officially ex-student UPM coz tadi da kuar semua final result.. cuma transkrip betul aje x kuar lagi..so, nak apply keje kena pakai degree dulu..xley pakai master.. talking about my final sem results, sangat bersyukur & Alhamdullillah atas kurniaan Tuhan.. tak sia-sia my hardwork selama ini.. berusaha siang malam.. for one & half years of study.. banyak sgt dugaan.. Although carry mark rendah this sem, still bley dpt flying colurs.. Alhamdullillah & i was so grateful coz i did achieved my target to grad my master degree with CGPA 3.75 & above.. mcm degree dulu i aim to get cgpa 3.45 & above.. I did got 3.45 exactly.. :') .. i'm happy & contented enough now.. Although my FYP just dapat B+ & effect my pointer a lot as it was 6 credits.. but OK la.. xnak reveal dulu real result..sbb result rasmi x kuar lagi.. and nak kasi *surprise* sket.. tehehee.. even Mr. Ben xtau.. :P.. so, here i would like to thanks a million to those people who never ever give up encouraging me, helping me & support me during my study years & in whatever i do .. especially to both my Mama & Abah.. my siblings.. my family.. my beloved BFF.. friends.. coursemates.. & to my other half, Mr. Ben for everything..jasa kalian semua tak akan saya lupakan sehingga akhir hayat saya.. dan tidak lupa kepada mereka yg sentiasa mendoakan saya.. walau dimana jua anda berada.. terima kasih yg tidak terhingga.. i would also like to thank to people yang pernah buat saya down.. jatuh tersungkur.. memandang rendah pada saya.. kerana andalah yang membuatkan saya lebih bersemangat dan bersemangat waja to go through the obstacles in this life.. anda buat saya jatuh & saya telah berusaha sedaya upaya utk bangun dan mencapai apa yg saya kecapi pada hari ini.. so, thanks a bunch.. :)






currently, i'm at home in Terengganu for a short vacation.. tomorrow will be going back to Pekan, Pahang my second hometown to work temporarily with my aunt, Ateh.. Naik bas Sani Express to Kuantan at 1pm.. kejap sgt rasa duk umah..huhu.. i'll be staying in Pekan maybe till 15/2/2012 coz i have to take care of my cousins since my aunt really need my help to take care of her children while she's away for Vietnam.. jaga my cousin..kejut bangun pagi..mandikan..hantar & ambil my cousin from school.. kiranya ni mcm praktis jadi 'mak orang' la..kahkahkah.. & i have to take care of her business at SMTA canteen & kantin at Kem Tentera.. so quite a lot responsibility lah.. x kesah la..as long as nak pegi mana2 i drive kereta naza citra yg auto tu je.. coz i phobia bawak kereta manual.. tehehee! so, after that, maybe saya akan balik ke kl semula untuk menyelesaikan some important things like dapatkan transkrip sementara & surat senat utk apply keje.. setelkan hal rumah sewa.. so lot of things to do.. x sabar nak balik UPM..nak lepaking with friends.. maybe for the last time.. so just waiting.. teringin jugak nak pergi vacation.. prior the graduation katekan..hahaha..xley blah.. nanti da ada duit baru bley plan.. wait ya friends.. ;)






so, duduk umah sepanjang minggu ni telah membuatkan saya agak boring.. even ada intenet & bley on9 dimana-mana dalam umah pon, saya masih teramat bosan..sampaikan xtau nak buat ape.. maklumlah saya makhluk yg jenis x reti duk diam aje..makan & tido.. that's really not my type.. kihkihkih.. so, here are some activities i've done to fulfill my dull life.. :P







da lama teringin nak wat, tapi baru terbuat...hehehe.. 1st time buat rupanya mcm ni.. yg ni agak keras sket.. so, masa 2nd trial saya telah kurangkan tepung.. kasi apam lembut sket mcm tuan punye belog.. :P








ni 2nd trial..lagi lembut & sedap.. mama & adik saya cakap lah..haha..
comel x apam ni?? mcm saya x?? hahaha







proses pembuatan apam polkadot, ladybird & bee ini agak leceh ye tuan-tuan & puan-puan..ia memerlukan kesabaran yang amat tinggi..kalo anda jenis kurang sabar, mungkin anda akan mencampakkan loyang,tepung, adunan bagai ke dalam longkang..kahkahkah! actually yg leceh sket time colouring.. pastu nak masukkan adunan dalam piping bag.. pastu nk lukis & hias bagi comel mcm gambar di atas.. sebenarnya yg dlm gambar ni je cantek..byk je awl2 yg x menjadi..time hias cantik..tapi lepas letak dlm pengukus jadi kembang semacam lak..kahkahkah! :P.. tapi lama2 da mahir & jadi la hasilnya seperti di atas.. resepi saya google je.. kat tenet banyak.. cara nak lukis ladybird & bee pon ada diajar di tenet.. teringin jgk saya nak mulakan bisnes utk cari side income.. mungkin bisnes jual apam polkadot, ladybird or bee.. kalo jual 3 biji RM1 agak2 boley laku x?? hahaha :)





till then, bye-bye peeps.. :)

3 comments:

nafhatulshabudin said...

best5...jualla...:)

AIRA said...

yg 2nd trial tu comel ler...

~Miss Honey~ said...

fatul: hehe..insyaallah nk jual kat kantin sekolah mak sdare hani..

aira: comel ek??hehe..thanks dear.. :)

Post a Comment

Miss Honey © 2013 | Best Viewed with GOOGLE CHROME | Designed by ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿