Friday, January 6, 2012

~ Jangan Diganti Kasih Sayang dengan Hati yang Benci~



hi & assalamualaikum..



kadang-kadang...kita hanya merancang..tapi tuhan yang menentukan...

kadang-kadang apa yang kita harapkan lain.. tapi lain pula yang terjadi...

sebab itu kita kena belajar untuk menerima & redha..

paling penting, belajar untuk 'let go'...


bila dia bukan untukmu..bila dia bukan jodohmu.. usah pendam rasa dendam dan benci..

ini kerana pada suatu saat nanti.. akan ada yang lebih baik buatmu..

kerana Allah SWT Maha Mengetahui...




p/s: Tuhan itu Maha Adil & Penyayang.. Dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kamu.. Maka belajarlah untuk Redha & menerima segala ketentuan dengan hati terbuka.. (^_^)


2 comments:

E Ja said...

benci sgt sbb x mampu nak benci dye sepenuhnya. ble x mampu, mmg susah nak blaja melepaskan. cmne? T_T

~Miss Honey~ said...

eja..ada orang ckp..kalo kita btul-btul sayang org tu, kita kena lepaskan dia pergi dari hidup kita..mmg susah sbb byk kenangan manis bsama..anggap je mmg xde jodoh.. but try slow2..fikir positive..mungkin ada hikmah nanti.. kita x tau apa..hanya masa je yg akn tentukan.. scars need time to heal..but some scars remain forever.. tapi yg penting, org tu pernah hadir dlm hidup kita & membuatkan kita bahagia..hani pon penah sayang seseorg.. & walau mcm mana hurt pon, hani tetap xley benci dia sbb hani sayang dia even he's not in my life anymore.. he proceed with his life.. & i proceed with mine.. only god knows the best for us.. mungkin apa yang kita nak sgt, tuhan x bg sbb itu buruk utk kita..mungkin mula2 tuhan bg ape yg kite x suka but 1 day mayb we'll realize that actually the things that god gives is better than what we wanted.. :)

Post a Comment

Miss Honey © 2013 | Best Viewed with GOOGLE CHROME | Designed by ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿