Monday, November 18, 2013

~D Maz Enterprise Family Day~

Hi & Assalamualaikum...




Lama tak update event-event penting dalam hidup.. mood menulis blog dah ke laut..just banyak meluahkan perasaan dengan bait-bait puitis yang ke laut juga.. hehe.. macam event as stated above tu, dah lama sebenarnya.. 12/10/13.. hari sabtu.. few days before hari raya aidiladha.. means bercuti dulu baru raya.. rajin sangat sbb baru nak menulis khennnn...





ok.. let's begin the story.. my aunt, Ateh, she's a contractor for a school canteen.. 6 years in a row she managed to get the tender.. hebat tak? hebat tak? dulu-dulu time undergraduate, cuti sem, or whenever she called me for help, selalu datang keje dengan beliau lah.. sebab tu bila stay dengan dia, badan i olss macam dipam-pam.. kerja kat tempat yang syurga makanan..hehe





my aunt ni memang pemurah & baik orangnya.. jarang sangat berkira.. kalau ada rezeki lebih, dia memang suka belanja pekerja-pekerja.. main bowling la.. tournament la.. belanja makan la.. apa-apa la.. dengan syarat pekerja-pekerja kena rajin.. baru bos sayang..hihi.. tapi family day ni la yg julung-julung kalinya diadakan secara besar-besaran.. hadiah banyak..macam-macam aktiviti dari pagi sampai petang.. game yg melibatkan couple & family.. walaupun pekerja-pekerja tak stay kat resort tu, just family members terdekat je yang stay resort (semua ditaja oleh beliau), diorang sangat enjoy..sempat mandi kolam semua.. makanan kat resort sedap tapi selalu x cukup.. agak kecewa dengan servis resort nih..hmmmm (-_-) ok.. taknak cerita panjang-panjang, layan gambar le pulak.. :D







memandangkan my sis & me from UPM Serdang, we went to Kuantan on 11/10/2013-Jumaat.. kebetulan mama, abah & adik datang KL untuk appointment IJN abah, so konvoi ke Kuantan sekali.. racing dengan abah mama je sepanjang jalan..hahaha.. gadis kental seperti saya memang suka long distance driving.. oh, just found out that my new hobby since i have 'baby boo' is long distance driving.. alone or with company.. hehe.. jom camwhore dulu before started the long journey.. :D








 ootd.. please ignore the messy room.. hahaha









 here we are in Le Village Resort.. resort ni sebenarnya da lama.. & asyik bertukar management.. dulu-dulu lagi cantik..sekarang baru dalam proses renovation balik.. 











the resort view..









me.. 








younger sista.. Ena.. 









me & Ena.. angin laut kuat gila.. abes berterbangan tudung..hehe











the next day.. yeay!! plain me ready utk bersukaneka.. hehe.. semangat mengalahkan budak kecik.. mata sedikit sembab di situ gara-gara drama swasta yang berlaku pada malam sebelumnya.. *keep it to myself*




















summary aktiviti di hari kejadian.. sukaneka mcm2 ragam.. sakit perut gelak tgk telatah mereka.. x sempat nak suruh sesapa snapkan pic kami yg tgh bersukaneka.. mak sedara & pak sedara gelagat semua kalah budak2.. hahaha.. love those memories.. :)









me.. cousin.. my sis.. anak anak dara yang dah tak available.. teheeee..tengah menunggu giliran untuk karaoke.. 









1st time join pertandingan karaoke.. 1st time jadi juara.. walaupun masa ni tgh demam & suara  sengau..hahaha.. out of 12 contestant.. Alhamdulillah rezeki..of coz nyanyi lagu Adele-Set Fire to the Rain that brought me to this victory.. lepas ni mungkin boleh audition AF or X Factor? hahahahah :P









mama sama sibuk nak bergambar dengan hamper.. siap cakap "angah letak la dalam FB gambar mama ni cakap mama menang pertandingan karaoke"..hahahahah.. macam comel je mama saya.. :')








video

Antara video of the day.. yang kecoh-kecoh ke hulu ke hilir tu mak sdare-mak sdare i olls yang vogue the vass ye.. yang gelak kuat sekali tu the boss of the family day.. hehe.. 








so, that's all.. banyak lagi entry akan ditulis selepas ni..all those sweet & bad memories, i'll write here.. so that 1 day when i looked back what i've been through in my life,especially the miserable one, i'll be grateful that i managed to go through it all.. and happy memories, it'll be remembered till end of my life..and one day if i'm not here on earth anymore, those posts, those writing, those pictures, will be remembered & revised by the people i love when they miss me.. this blog is like a treasure.. my life.. insyaAllah will write more awesome post after this.. so wait.. :)




No comments:

Post a Comment

Miss Honey © 2013 | Best Viewed with GOOGLE CHROME | Designed by ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿